I am Osina | Blog
15345
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Blog

Ik ben lang afwezig geweest op mijn blog. Na 6 maanden wil ik weer beginnen. En ja, ik wil het beter bijhouden en updaten. Ik mis het schrijven op internet. Bovendien wil ik weer leuke dingen delen met jullie. Te beginnen met vorige week donderdag. Toen heb ik namelijk een super leuke camera gekocht! De Fujifilm Instax Mini 8 om precies te zijn.  Ik heb altijd al een polaroid-achtige camera gewild, maar ik vond het te duur. Totdat ik deze camera zag bij de HEMA. De warenhuis verkoopt het namelijk voor (maar) 65 euro! Een stuk goedkoper dan de gebruikelijke prijs van 100 euro of meer.

Ik heb een nieuwe obsessie: een Britse muzikant genaamd James Bay. Een prachtige stem, fijn gitaarspel en het gezicht van Johnny Depp. De perfecte combinatie. Je zal James wellicht kennen van zijn single Hold Back The River. In december werd bekend dat hij de Brit Critic's Choice 2015 had gewonnen, waarmee hij in de voetstappen van Adele, Jessie J, Tom Odell, Florence and the Machine en Sam Smith trad. James werd ook door BBC (Sound of) uitgeroepen tot één van de meest belovende artiesten van 2015. In Engeland stond James in het voorprogramma van grote names als Stevie Wonder, The Rolling Stones en Stevie Wonder.  Zijn debuut album Chaos and the Calm, zal op 23 maart uitgebracht worden.

Ik houd van documentaires. Een tijdje geleden heb ik er één gezien die mij persoonlijk raakte. Het gaat om de documentaire '9/11: The Falling Man'. Het gaat, zoals de titel zegt, over de aanslagen op 11 september. Op die dag werd er een foto genomen door Richard Drew van Associated Press. De foto toont een onbekende man die met het hoofd naar beneden gericht van de North Tower van het World Trade Center valt. De afbeelding werd een icoon voor iedereen die tijdens de aanslag niet bleef wachten op de zekere dood. De springers, oftewel: iedereen die het heft in eigen handen nam. De foto werd door kranten nauwelijks gebruikt, omdat het te gruwelijk zou zijn. Je ziet geen bloed, geen geweld, maar dit beeld kregen mensen niet meer van het netvlies. Maar wie is de man op de foto? Niemand die het zeker weet, maar één ding weten we wel: het is The Falling Man.